Το Κουφονήσι ή Λεύκη, βρίσκεται 10 μίλια νοτιοανατολικά από τον Μακρύ Γιαλό . Το όνομα του, έχει αποδοθεί από τα πολλά κοιλώματα και τις σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί από τη θάλασσα και τη βροχή σμιλεύοντας τα μαλακά πετρώματα. Ενώ το όνομα Λεύκη προέρχεται από το λευκό χρώμα των ασβεστόλιθων και της μάργας.

Το νησί, δεν κατοικείται σήμερα, αλλά είναι γεμάτο από ευρήματα που μαρτυρούν την ανθρώπινη ύπαρξη από τους πρωτομινωικούς έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Οι ντόπιοι συχνά αποκαλούν το Κουφονήσι η «Δήλος της Κρήτης» εξαιτίας των σημαντικών αρχαιοτήτων που υπάρχουν στο νησί.

Το άγνωστο για τον πολύ κόσμο Κουφονήσι, κρύβει καλά σαν επτασφράγιστο μυστικό τις 36 διαφορετικές παραλίες του, οι οποίες εύκολα θα κατατάσσονταν ανάμεσα στις πρώτες καλύτερες τις Ελλάδας και της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι σκεπασμένο με λεπτή άμμο πράγμα που κάνει το τοπίο να θυμίζει αφρικανική έρημο. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την ομορφιά των λευκών πετρωμάτων δίπλα στα καταγάλανα νερά και να απολαύσει την ηρεμία και τη γαλήνη της φύσης με τις εναλλαγές του τοπίου από βραχώδες σε αμμώδες παραθαλάσσιο.

Για το Κουφονήσι, αναχωρεί καθημερινά το πειρατικό πλοίο “ΕΥΔΟΚΙΑ’  από το λιμάνι Ιεράπετρας.

Το Κουφονήσι είναι Καταφύγιο Αγριας Ζωής (ΚΑΖ) και, εξαιτίας του απείρου φυσικού κάλλους και του διατηρουμένου οικοσυστήματος του, έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας τοπίων φυσικού κάλλους NATURA 2000.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Οι κρουαζιέρες μας γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 12 Μαίου έως τέλη Σεπτεμβρίου.

Αναχωρήσεις από το λιμάνι Ιεράπτερας, από τις 11.00 και επιστροφή στις 17.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (χωρίς γεύμα) 

  •  Επιβάτες ηλικίας μέχρι και 2 ετών, ταξιδεύουν δωρεάν.
    •    Επιβάτες ηλικίας από 3 έως και 12 ετών, καταβάλλουν 17€
    •    Επιβάτες ηλικίας από 13 ετών και άνω, καταβάλλουν 35€

Οι παραπάνω τιμές (χωρίς γεύμα), συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ (24%), λοιπές επιβαρύνσεις και γραπτή ξενάγηση στη γλώσσα μας.